Search

Guido Weijers - Manifestatie Vrouwen voor Vrijheid. Amsterdam, 30 januari 2022

Het was een grote verrassing dat Guido Weijers kwam spreken op ons podium!

In de afgelopen twee jaar heeft hij zich eindeloos ingezet om te laten zien dat de theaters open kunnen blijven op een veilige en verantwoorde manier, zonder uitsluiting.


Een nog grotere verrassing was dat van Youtube het bericht ontvingen dat de video van ons kanaal verwijderd is.


Youtube geeft daarbij als reden aan: Youtube staat geen content toe waarin expliciet WHO en/of overheidsmaatregelen en richtlijnen rondom social distencing en zelfisolatie ter discussie gesteld worden wat er toe kan leiden dat mensen deze richtlijnen niet meer opvolgen.
Toen we de video op Bitchute wilden uploaden werd daar zelfs ons kanaal verwijderd.

Guido stelde de vraag of we massaal willen blijven leven in angst of bereid zijn het leven ten volle te beleven. Wij weten het antwoord wel! En blijkbaar is dit gevaarlijke content, dus zeker een aanrader om te kijken.


Andere VvV kanalen: https://shor.by/ZqnA Donaties helpen ons deze podia te faciliteren.


#opeigenkracht#vrijheid#vrouwenvoorvrijheid


4,724 views0 comments

Updated: Jan 17

Aankomende week vallen de uitnodigingen voor de covid-19 prik op de mat voor kinderen van 5-11 jaar. Misschien heb jij je keuze al gemaakt, misschien twijfel je nog.

Misschien heb jij kinderen in je omgeving waar je je zorgen over maakt maar is het lastig om het gesprek op te starten met de ouders van die kinderen.


We hebben voor jullie een aantal video's op een rijtje gezet van toonaangevende wetenschappers, een brief van huisarts Jan Vingerhoets en we informeren jullie over 'informed consent'. Allemaal informatie die geschikt is om te delen met je naasten.


Een aantal wetenschappers aan het woord

We starten met de video van het Youtube kanaal 'De nieuwe wereld'. Marlies Dekkers in gesprek met hoogleraar gezondheidswetenschappen Lieven Annemans over de corona vaccinaties.BLKBX.TV heeft een tweeluik gemaakt met viroloog&vaccinoloog Geert Vanden Bossche. Deel 1 vind je door deze link te volgen. Deel 2 staat vanwege het risico op censuur alleen op de website van BLCKBX https://www.blckbx.tv/videos/kinderen-vaccineren


De openbrief van huisarts Jan Vingerhoets

Huisarts Jan Vingerhoets heeft een open brief geschreven aan alle medewerkers van de GGD. Grote vraag is: is dit medisch en ethisch verantwoord? Kinderen worden zeer zelden ziek van Covid-19 en vaccinatie voorkomt geen transmissie. Daarbij is het vaccin nauwelijks getest op kinderen, zijn er serieuze bijwerkingen en weten we onvoldoende over gezondheidsschade op lange termijn. In zijn brief geeft Jan belangrijke informatie voor ouders en GGD-medewerkers met bronvermeldingen en links.

De link naar de open brief.


Wat is 'informed consent'?

Als Vrouwen voor Vrijheid staan wij voor informed consent. Ofwel toestemming geven gebaseerd op goede informatie bij medische interventies, medicatie en vaccins.

Kun jij als ouder in deze tijd een werkelijk goede keuze maken als het gaat om het wel/niet vaccineren van je kind? Voel je daar de vrijheid toe of voel je je onder druk gezet? Heb je het idee dat je volledig geïnformeerd bent?


De volgende vragen kun je jezelf en anderen, zoals je arts of een ggd-medewerker, stellen om een goed geïnformeerde keuze te maken:

 • Wat is het doel van het vaccineren van mijn kind?

 • Welke voordelen heeft het vaccineren met het Covid-19 vaccin?

 • Wat zijn de risico’s van dit vaccin? Wat zijn de bijwerkingen? Op korte en lange termijn?

 • Wat zijn bijwerkingen die bekend zijn uit andere landen die al langer vaccineren bij kinderen?

 • Wat zijn alternatieven (bijv. een ander vaccin, medicatie, preventie, supplementen) om een vergelijkbaar doel/voordeel te bereiken?

 • Is dit vaccin eenmalig of moeten kinderen straks ook boosters krijgen?

 • Welke gevolgen of risico’s zijn er voor mijn kind als ik nu niets doe en kies voor niet vaccineren?

Wanneer je paracetamol of een ander zelfzorg middel gaat kopen bij een bekende drogist dan wordt er altijd gevraagd of je bekend bent met het middel en de bijsluiter en of je weet hoe je het kunt gebruiken.


Maar deze vraag wordt je niet gesteld bij het vaccineren van je kind. Laat staan dat je vooraf gevraagd wordt of je bekend bent met de bijsluiter. Is er eigenlijk een bijsluiter beschikbaar van dit vaccin? En specifiek voor kinderen? Hoe uitgebreid is het onderzocht op kinderen?

Je hebt recht op al deze informatie. Want het gaat hier om meer dan paracetamol. Het gaat over de gezondheid van jouw kind op korte en lange termijn. Geen enkel medicijn of vaccin is zonder bijwerkingen of gevolgen. Als de voordelen zwaarder wegen dan de risico’s, dan is de keuze simpel. Maar in dit geval valt dit te betwijfelen.


Voor medicijnen mag in Nederland geen reclame gemaakt worden. Toch lijkt er een grote reclame campagne toegestaan nu het gaat om het Covid-19 vaccin. Het wordt zelfs door bekende nederlanders met geen enkele medische achtergrond van harte aanbevolen.


Op welke informatie is dit advies gebaseerd? En wiens verantwoordelijkheid is het wanneer het bij jouw kind niet zo gunstig uitpakt en jullie kampen met bijwerkingen ? Er zijn heel wat kinderen die nu nog kampen met schade van het Mexicaanse griepvaccin. Vorig jaar is dat officieel erkend en is er schadevergoeding uitgekeerd.

Niemand anders kan dit besluit voor jou nemen. En niemand zou je de keuze mogen opdringen of de vrijheid van jouw kind mogen ontnemen wanneer je dit vaccin niet neemt. Wat het beste is voor jouw kind en jouw gezin kun je als ouder enkel beslissen op basis van volledige informatie en jouw eigen intuïtie.


Op deze manier heb je informatie uit betrouwbare bronnen en ken je rechten bij een medische behandeling.

3,615 views0 comments

Mondkapjes en zelftesten op de basisschool
.docx
Download DOCX • 27KB

Na de persconferentie van 26 november ontvangen we veel berichten van bezorgde ouders. De zorgen richten zich met name op het dragen van mondkapjes in groep 6/7/8 en het doen van zelftesten 2x per week.


Op dit moment werken we ook aan een toolkit die je kan helpen om in actie te komen. Want het mag duidelijk zijn dat het tijd is voor actie. Hoe moeilijk het ook lijkt, het is heel simpel.


Mijn kind draagt geen mondkap.

Het zijn hele simpele, krachtige en duidelijke woorden. Het stellen van grenzen kan spannend zijn maar het is voor iedereen heel verhelderend. En ook een nieuw ijkpunt om in dialoog te gaan. Met je omgeving, met de school en met andere ouders.


Wat kan jij nu doen?

 1. Download de brief. Pas hem aan waar nodig.

 2. Stuur deze brief naar de schooldirectie en de leerkracht(en) van je kind(eren).

 3. Meld je aan via https://wijdeouders.nl/verbinden/ Zoek de school op van je kind en meld je aan bij de Telegram groep van die school. Zo ontmoet je gelijkgestemde ouders.

 4. Spreek je actief uit. Vind je dat spannend? Iedereen vind dat spannend. Maar we moeten elkaar kunnen vinden en ons verenigen. Dat kan alleen maar als andere mensen weten wat jouw mening is.


7,217 views0 comments