top of page
Search

Updated: Jul 11, 2022

Alle informatie overweldigt me de laatste dagen. Herkenbaar?


Het klopt niet.

Het zien van beelden waarbij de politie gericht schiet op (jonge) boeren. De problemen van ouders die geraakt zijn door het Toeslagenschandaal die maar niet opgelost worden. De polarisatie in de samenleving die blijft toenemen. Het wantrouwen richting de overheid dat ongekend groot is. Mensen die in financiële problemen komen door toenemende vaste lasten.


En dat is dan alleen nog het Nederlandse speelveld.


Welness-rechts.


Een deel van de polarisatie in Nederland komt terug in de term ‘welness-rechts’. Een label wat ook met regelmaat geplakt is op Vrouwen voor Vrijheid. Het label gaat over vrouwen die met name tijdens de coronacrisis een omzwaai hebben gemaakt naar rechts en het welzijn van hun eigen gezin en ‘clan’ voorop stellen en het welzijn van het collectief uit het oog verloren zijn. Ze zouden leven in hun eigen micro-kosmos. En daarmee zijn ze, zonder dat ze dat door zouden hebben, voor het karretje gespannen zijn van extreem-rechts. Kritiek op Big Pharma en globalisering zou in de kern antisemitisme zijn. Kiezen voor een vaccin (of niet) zou een daad van egoïsme zijn in plaats van je beroepen op je grondwettelijk recht van lichamelijke integriteit.


Misschien is het tijd om voor eens en voor altijd af te rekenen met dit label.De rol van de media.

In de afgelopen 2 jaar hebben wij veel verschillende content gedeeld van zowel linkse als rechtse partijen. We hebben een aantal grote media optredens gehad waaronder een artikel in de Volkskrant (samen met de Moederhart beweging), deelname aan een documentaire van Sunny Bergman en we zijn een dag met Danny Ghosen op pad geweest. In al deze interviews heeft steeds de intentie voorop gestaan om ons te linken aan de FVD.

De Volkskrant wilde ons bevragen over FVD en wij gaven aan dat we het over onze beweging wilden hebben. Vervolgens hebben ze de FVD door het artikel heen geweven. Sunny heeft een gesprek van 35 minuten met ons gehad waarbij vanuit ons de strekking was dat wij ‘links-ontheemd’ zijn en zij alleen ge-edit heeft dat de geïnterviewden een voorkeursstem op Wybren van Haga uitgebracht hebben. Danny Ghosen kreeg geen antwoord op de vraag of wij FVD gestemd hebben en heeft vervolgens de hele uitzending niet uitgezonden.Onze conclusie is daarin geweest dat de media vooral geprobeerd heeft ons in een frame te passen en zij zijn niet geïnteresseerd geweest in ons volledige verhaal. Achteraf wellicht wat naïef te noemen.
Dus waar staan wij nu eigenlijk zelf in dit speelveld?

Wij staan voor het behoud van onze grondrechten. En met ‘onze’ bedoelen we die van de hele Nederlandse bevolking. Dat betekent dat wij leven in een maatschappij met een bepaalde speelruimte. En binnen die speelruimte hebben we ons te verhouden tot elkaar en bewegen we met elkaar. We bewegen mee, we geven tegengas en hebben een stuk persoonlijke vrijheid. De kaders dienen bewaakt te worden door de overheid. We leven in een indirecte democratie. Dat mandaat hebben ze jaren geleden gekregen.


Tijdens de coronacrisis bleek er geen enkele politieke partij onze stem te vertegenwoordigen. Iedere partij is meegegaan in maatregelen die over onze persoonlijke grens heen ging en er zijn onwettelijk grondrechten overtreden. Toen er sprake bleek te zijn van verbod op nabijheid op straffe en boete, opsluiting van ouderen, dwang in de vorm van mondkapjes dragen, vaccinatiedrang (en dwang was bespreekbaar), uitsluiting door QR-codes, sluiten van ondernemingen, demonstratieverboden en als laatste druppel maatregelen die ook onze kinderen raakten, was voor ons de maat vol.


Systeemrot.

We hebben meerdere malen en op allerlei manieren geprobeerd om de politiek te bereiken. Diverse mails, telefonisch contact, via social media en uiteindelijk zelfs middels het opzeggen van onze lidmaatschappen van de linkse politieke partijen waar een deel van ons lid van was. Die bleken onbereikbaar of het eens te zijn met deze verregaande ingrepen.

In 2021 hebben we opgeroepen om vooral wel naar de stembus te gaan.
Wij geloven in de democratie (maar dan wel bij voorkeur direct in plaats van indirect) en dat je met je stem het verschil kan maken. En voor ons was de grens dusdanig ver overschreden en we hebben werkelijk alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden lag.

Dit was een ‘catch 22’. Een stem uitbrengen op een partij die niet ons standpunt vertegenwoordigd was geen optie. Geen stem of een blanco stem ook niet.


Inmiddels zijn we 2 jaar verder. En voel ik me overweldigd door alle chaos, door een overheid die burgers vermorzeld en tot op de dag van vandaag geen verantwoordelijkheid daarvoor neemt, door de polarisatie die toeneemt. Door de systeemrot die zo zichtbaar is. Maar een weg daaruit wordt maar niet zichtbaar. Alle politieke partijen zijn daar een onderdeel van. Door gebruik te maken van de wanhoop van mensen, door onbereikbaar te zijn, door niet te luisteren naar de achterban, door geen verantwoordelijkheid te nemen. Geen enkele partij verdient nu mijn stem. Geen enkele.


Onze toekomst.

En door deze optrekkende mist heen probeer ik de contouren te zien van een toekomst. Waarin ik wil leven in samenleving waarin we voor ieder mens in een goede basis voorzien. De welvaart delen, gezond leven en elkaar de ruimte geven om te gedijen. Waarin de kloof tussen arm en rijk verkleint en iedereen een basis standaard van welvaart mag ervaren. Waarin we ons veilig en gehoord voelen en mens mogen zijn. Die we samen vormgeven op een fundament van democratisch gedachtegoed, een gezonde balans tussen welzijn van de planeet en welzijn van de mens en vrijheid.


Doe je mee?


De contouren zijn al zichtbaar. De vraag hoe we daar gaan komen staat nog open. Verbinding, inclusie en vertrouwen zijn daarin sleutelwoorden. Als we gaan staan voor onze persoonlijke waarden en we samen de schouders er onder zetten dan kunnen dit. En ik ga graag met iedereen in gesprek die dit ook wil en daar energie en tijd in wil stoppen.

Zonder complottheorieën en zonder een politieke agenda.

3,303 views4 comments

Guido Weijers - Manifestatie Vrouwen voor Vrijheid. Amsterdam, 30 januari 2022

Het was een grote verrassing dat Guido Weijers kwam spreken op ons podium!

In de afgelopen twee jaar heeft hij zich eindeloos ingezet om te laten zien dat de theaters open kunnen blijven op een veilige en verantwoorde manier, zonder uitsluiting.


Een nog grotere verrassing was dat van Youtube het bericht ontvingen dat de video van ons kanaal verwijderd is.


Youtube geeft daarbij als reden aan: Youtube staat geen content toe waarin expliciet WHO en/of overheidsmaatregelen en richtlijnen rondom social distencing en zelfisolatie ter discussie gesteld worden wat er toe kan leiden dat mensen deze richtlijnen niet meer opvolgen.
Toen we de video op Bitchute wilden uploaden werd daar zelfs ons kanaal verwijderd.

Guido stelde de vraag of we massaal willen blijven leven in angst of bereid zijn het leven ten volle te beleven. Wij weten het antwoord wel! En blijkbaar is dit gevaarlijke content, dus zeker een aanrader om te kijken.


Andere VvV kanalen: https://shor.by/ZqnA Donaties helpen ons deze podia te faciliteren.7,075 views0 comments

Updated: Jan 17, 2022

Aankomende week vallen de uitnodigingen voor de covid-19 prik op de mat voor kinderen van 5-11 jaar. Misschien heb jij je keuze al gemaakt, misschien twijfel je nog.

Misschien heb jij kinderen in je omgeving waar je je zorgen over maakt maar is het lastig om het gesprek op te starten met de ouders van die kinderen.


We hebben voor jullie een aantal video's op een rijtje gezet van toonaangevende wetenschappers, een brief van huisarts Jan Vingerhoets en we informeren jullie over 'informed consent'. Allemaal informatie die geschikt is om te delen met je naasten.


Een aantal wetenschappers aan het woord

We starten met de video van het Youtube kanaal 'De nieuwe wereld'. Marlies Dekkers in gesprek met hoogleraar gezondheidswetenschappen Lieven Annemans over de corona vaccinaties.BLKBX.TV heeft een tweeluik gemaakt met viroloog&vaccinoloog Geert Vanden Bossche. Deel 1 vind je door deze link te volgen. Deel 2 staat vanwege het risico op censuur alleen op de website van BLCKBX https://www.blckbx.tv/videos/kinderen-vaccineren


De openbrief van huisarts Jan Vingerhoets

Huisarts Jan Vingerhoets heeft een open brief geschreven aan alle medewerkers van de GGD. Grote vraag is: is dit medisch en ethisch verantwoord? Kinderen worden zeer zelden ziek van Covid-19 en vaccinatie voorkomt geen transmissie. Daarbij is het vaccin nauwelijks getest op kinderen, zijn er serieuze bijwerkingen en weten we onvoldoende over gezondheidsschade op lange termijn. In zijn brief geeft Jan belangrijke informatie voor ouders en GGD-medewerkers met bronvermeldingen en links.

De link naar de open brief.


Wat is 'informed consent'?

Als Vrouwen voor Vrijheid staan wij voor informed consent. Ofwel toestemming geven gebaseerd op goede informatie bij medische interventies, medicatie en vaccins.

Kun jij als ouder in deze tijd een werkelijk goede keuze maken als het gaat om het wel/niet vaccineren van je kind? Voel je daar de vrijheid toe of voel je je onder druk gezet? Heb je het idee dat je volledig geïnformeerd bent?


De volgende vragen kun je jezelf en anderen, zoals je arts of een ggd-medewerker, stellen om een goed geïnformeerde keuze te maken:

  • Wat is het doel van het vaccineren van mijn kind?

  • Welke voordelen heeft het vaccineren met het Covid-19 vaccin?

  • Wat zijn de risico’s van dit vaccin? Wat zijn de bijwerkingen? Op korte en lange termijn?

  • Wat zijn bijwerkingen die bekend zijn uit andere landen die al langer vaccineren bij kinderen?

  • Wat zijn alternatieven (bijv. een ander vaccin, medicatie, preventie, supplementen) om een vergelijkbaar doel/voordeel te bereiken?

  • Is dit vaccin eenmalig of moeten kinderen straks ook boosters krijgen?

  • Welke gevolgen of risico’s zijn er voor mijn kind als ik nu niets doe en kies voor niet vaccineren?

Wanneer je paracetamol of een ander zelfzorg middel gaat kopen bij een bekende drogist dan wordt er altijd gevraagd of je bekend bent met het middel en de bijsluiter en of je weet hoe je het kunt gebruiken.


Maar deze vraag wordt je niet gesteld bij het vaccineren van je kind. Laat staan dat je vooraf gevraagd wordt of je bekend bent met de bijsluiter. Is er eigenlijk een bijsluiter beschikbaar van dit vaccin? En specifiek voor kinderen? Hoe uitgebreid is het onderzocht op kinderen?

Je hebt recht op al deze informatie. Want het gaat hier om meer dan paracetamol. Het gaat over de gezondheid van jouw kind op korte en lange termijn. Geen enkel medicijn of vaccin is zonder bijwerkingen of gevolgen. Als de voordelen zwaarder wegen dan de risico’s, dan is de keuze simpel. Maar in dit geval valt dit te betwijfelen.


Voor medicijnen mag in Nederland geen reclame gemaakt worden. Toch lijkt er een grote reclame campagne toegestaan nu het gaat om het Covid-19 vaccin. Het wordt zelfs door bekende nederlanders met geen enkele medische achtergrond van harte aanbevolen.


Op welke informatie is dit advies gebaseerd? En wiens verantwoordelijkheid is het wanneer het bij jouw kind niet zo gunstig uitpakt en jullie kampen met bijwerkingen ? Er zijn heel wat kinderen die nu nog kampen met schade van het Mexicaanse griepvaccin. Vorig jaar is dat officieel erkend en is er schadevergoeding uitgekeerd.

Niemand anders kan dit besluit voor jou nemen. En niemand zou je de keuze mogen opdringen of de vrijheid van jouw kind mogen ontnemen wanneer je dit vaccin niet neemt. Wat het beste is voor jouw kind en jouw gezin kun je als ouder enkel beslissen op basis van volledige informatie en jouw eigen intuïtie.


Op deze manier heb je informatie uit betrouwbare bronnen en ken je rechten bij een medische behandeling.

3,945 views0 comments
bottom of page